ackinos logo

ACKINOS

Praktijk voor acupunctuur, kinesitherapie en osteopathie

Contact

Jeroen Verkaaik
Ilse De Causemaeker
Droogte 33
9940 Evergem
09 328 53 82
Jeroen: 0473/99.21.32
Ilse: 0478/55.49.72

Ilse
De Causemaeker

kinesitherapie

Ik studeerde in 1997 af als kinesitherapeute en volgde nadien een 3-jarige fulltime opleiding tot osteopaat aan het IAO.
7 jaar heb ik ervaring op gedaan in een groepspraktijk te Melle en heb dan besloten om samen met mijn man een praktijk te starten in Evergem, de gemeente waar ik ben opgegroeid.
Mijn specialisaties zijn vooral gericht op fasciale (zachte) behandelingen van zowel het craniale als viscerale systeem.
In 2016 behaalde zij haar diploma Manuele Lymfdrainage ad modum Vodder www.mldv.be Sinds haar opleiding osteopathie groeide haar interesse in fasciatherapie. Dit is een zachte, diepgaande en niet-manipulatieve vorm van behandelen. Vertrekkend vanuit het lichaam en de beweging in de patiënt worden lichamelijke problemen aangepakt. Vandaar dat zij in januari 2021 gestart is met een 4-jarige opleiding Fasciatherapie. www.fascia.be

Jeroen
Verkaaik

jeroen

Na een opleiding economie in Nederland, waar mijn roots liggen, volgde ik mijn passie en studeerde af als kinesitherapeut in Gent. Nadien volgde ik een 5-jarige parttime opleiding osteopathie aan het IAO en behaalde ik het postgraduaat in de acupunctuur na een 3-jarige opleiding aan de KATHO en Jing Ming. Hierna voltooide ik in 2011 mijn klinische stage in het Second Affiliated Hospital van de Nanjing University of Chinese Medicine, China. Ook behaalde ik het diploma in de Chinese kruidentherapie.
Momenteel volg ik de opleiding causopractie aan The Practice Academy: www.causopractie.org.
Door mijn ervaringen binnen de domeinen van acupunctuur, kinesitherapie en osteopathie ben ik overtuigd van de kracht en efficiëntie van de combinatie van Oosterse en Westerse geneeskunde en ben ik steeds op zoek naar de (echte) oorzaak van de klacht.
Certificaat in de Causopractie CCP 2019
Cursist Causopractie voor het behalen van het diploma DCP
Lid EUFOM (www.eufom.com)

Niels
De Ruyter

niels

Na 5 jaar studeren behaalde ik mijn masterdiploma Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie bij musculoskeletale aandoeningen in juni 2017. Ik ben zelf veel met sport bezig waardoor ik een grote interesse heb in de revalidatie van sportblessures en reken hier ook maar preventie van deze blessures bij. Hierbij focus ik mij vooral op een actieve benadering waarbij oefentherapie centraal staat, individueel voor elke patiënt. Ook een visie op het hele lichaam is voor mij belangrijk. Om mijn kennis nog verder uit te breiden en nog betere zorg te kunnen bieden, begin ik vanaf september 2017 aan een 4-jarige part-time opleiding osteopathie.