ackinos logo

ACKINOS

Praktijk voor acupunctuur, kinesitherapie en osteopathie

Over ons

Bij ons kan u terecht voor diverse functionele klachten, waarbij u steeds als individu en op holistische wijze zal behandeld worden. Elke patiënt komt met specifieke klachten. Het is niet alleen de klacht die wordt behandeld maar de mens als geheel. Door de verschillende specialisaties kiezen we een therapie die het beste past bij elk individu. De therapie kan wisselen naargelang de evolutie. Zo ligt het accent bij de eerste behandeling vaak op pijnbestrijding en herstel van beweging. Nadien komt functieherstel en preventie aan bod.

Contact

Jeroen Verkaaik
Ilse De Causemaeker
Droogte 33
9940 Evergem
09 328 53 82
Ilse: 0478/55.49.72
Jeroen: 0473/99.21.32

Ilse
De Causemaeker

kinesitherapie

Ik studeerde in 1997 af als kinesitherapeute en volgde nadien een 3-jarige fulltime opleiding tot osteopaat aan het IAO.
7 jaar heb ik ervaring op gedaan in een groepspraktijk te Melle en heb dan besloten om samen met mijn man een praktijk te starten in Evergem, de gemeente waar ik ben opgegroeid.
Mijn specialisaties zijn vooral gericht op fasciale (zachte) behandelingen van zowel het craniale als viscerale systeem.

Jeroen
Verkaaik

acupunctuur

Na een opleiding economie in Nederland, waar mijn roots liggen, volgde ik mijn passie en studeerde af als kinesitherapeut in Gent. Nadien volgde ik een 5-jarige parttime opleiding osteopathie aan het IAO en behaalde ik het postgraduaat in de acupunctuur na een 3-jarige opleiding aan de KATHO en Jing Ming. Hierna voltooide ik in 2011 mijn klinische stage in het Second Affiliated Hospital van de Nanjing University of Chinese Medicine, China. Ook behaalde ik het diploma in de Chinese kruidentherapie.
Momenteel volg ik de opleiding causopractie aan The Practice Academy.
Door mijn ervaringen binnen de domeinen van acupunctuur, kinesitherapie en osteopathie ben ik overtuigd van de kracht en efficiëntie van de combinatie van Oosterse en Westerse geneeskunde en ben ik steeds op zoek naar de (echte) oorzaak van de klacht.
Certificaat in de Causopractie CCP 2019
Cursist Causopractie voor het behalen van het diploma DCP
Lid EUFOM (www.eufom.com)

Mieke
Courtmans

acupunctuur

In juni 2014 heb ik mijn diploma Master in de Revalidatiewetenschappen en kinesitherapie behaald aan de Universiteit van Gent in de afstudeerrichting pediatrie. Sinds januari2015 ben ik werkzaam in de ACKINOS praktijk, waar ik kinderen met een ontwikkelingsachterstand behandel. Ik help kinderen om hun schrijfmotoriek te verbeteren, geef fijne en grof motorische oefeningen, stimuleer de visueel motorische vaardigheden en leer kinderen ook typen aan de hand van Typ 10 (www.typ10.be). Daarnaast heb ik ook een passie voor ademhalingskinesitherapie.

Niels
De Ruyter

acupunctuur

Na 5 jaar studeren behaalde ik mijn masterdiploma Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie bij musculoskeletale aandoeningen in juni 2017. Ik ben zelf veel met sport bezig waardoor ik een grote interesse heb in de revalidatie van sportblessures en reken hier ook maar preventie van deze blessures bij. Hierbij focus ik mij vooral op een actieve benadering waarbij oefentherapie centraal staat, individueel voor elke patiënt. Ook een visie op het hele lichaam is voor mij belangrijk. Om mijn kennis nog verder uit te breiden en nog betere zorg te kunnen bieden, begin ik vanaf september 2017 aan een 4-jarige part-time opleiding osteopathie.